Matematik

fs10 maj 2016

27. oktober 2016 af matematikmanden (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Vis hvordan formel 1 bliver til formel 2???

Formel 1: A = d*(a-c)+c*(b-d)+c*d

Formel 2: A = a*d+b*c-c*d


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2016 af AMelev

Gang ind i parenteserne i Formel 1 og reducér.


Svar #2
27. oktober 2016 af matematikmanden (Slettet)

Hvordan gør man det???

Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Håber det nedenstående kan hjælpe lidt - jeg har lavet store bogstaver i stedet for små: 

Formel 1: A = D*(A-C)+C*(B-D)+C*D

AD - DC + BC - DC + DC

Man kan herved få (der er det samme som formel 2): AD - DC + BC

Jeg har gjort brug af den kommutative lov for, at det skal blive mere overskueligt. Den kommutative lov siger at: 

C*D = D*C 


Svar #4
27. oktober 2016 af matematikmanden (Slettet)

Taak

Skriv et svar til: fs10 maj 2016

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.