Matematik

Udregning af sidelængder i en vilkårlig trekant

27. oktober 2016 af Emilo00 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen, I need some help with this... jeg skal finde katete c, altså den sidelængde mellem vinkel A og vinkel B. Billede nedenfor. Vinkel C er 84 grader hvis nogle har svært ved at se det

Vedhæftet fil: mat 3.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2016 af sofiah1203 (Slettet)

Du skal bruge cosinusrelationerne: c^2=a^2+b^2-2ab*cos(C)
Så sætter du bare de ting ind du kender og som resultat får du c^2 som du så tager kvadratroden af for at få c.

Svar #2
27. oktober 2016 af Emilo00 (Slettet)

tusind tak, bare rolig jeg kender godt til formlen:)) igen mange tak


Svar #3
27. oktober 2016 af Emilo00 (Slettet)

er lige stødt på et problem, jeg har jo ikke katete a, kun den ene del af den. Jeg har kun den del som jeg har navngivet 'x'


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2016 af sofiah1203 (Slettet)

Bliver lige nødt til at vide om de 34 grader du har skrevet ved vinkel A kun gælder i trekant ACD? For så har du vel kun katete b som du kender i trekant ADB?

Svar #5
27. oktober 2016 af Emilo00 (Slettet)

Ja de 34 grader er kun i trekant ACD. I total af hele trekanten ABC har jeg katete b 5,66 og vinkel C 84 grader


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2016 af sofiah1203 (Slettet)

Kan jeg desværre ikke lige regne ud så

Svar #7
27. oktober 2016 af Emilo00 (Slettet)

No problem, tak for hjælpen ellers:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2016 af Soeffi

#0. Passer denne tegning?

Vedhæftet fil:trekant-median.png

Svar #9
29. oktober 2016 af Emilo00 (Slettet)

Ja den passer, men ved ikke hvordan jeg skal finde de andre vinkler og sider, så jeg kan finde katete c


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. oktober 2016 af Soeffi

#9. På din tegning...start med at indsætte: |DB| = |CD| = 3,6. Nu kender du |CB| og kan finde |AB| ved hjælp af cosinusrelationen.


Svar #11
29. oktober 2016 af Emilo00 (Slettet)

tusind tak har løst det nu;))


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. oktober 2016 af Soeffi

#9... så jeg kan finde katete c

Hov, c er ikke en katete, det er en side.


Skriv et svar til: Udregning af sidelængder i en vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.