Matematik

andengradsligning??

28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen søde mennesker derude der kan hjælpe mig med at løse denne opgave? Billedet er vedhæftet.

tak på forhånd :-)

Vedhæftet fil: Billede uden titel.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2016 af Toonwire


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2016 af Toonwire

For at en andengradsligning skal have netop én løsning, må diskriminanten være lig 0.

d=b^2 -4ac

Andengradsligninger findes på formen 

ax^2+bx+c=0

I dette tilfælde er således 

\\a = k\\ b=k\\ c = -1

Løs derfor ligningen for diskriminanten, således at d=0

d=k^2-4k\cdot (-1) = 0

(Hint: du får to løsninger, hvoraf kun én af disse kan bruges)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2016 af mathon

hvor k\neq 0 da ligningen for denne
                                                                                                          værdi er en absurditet.

            d=k(k+4)=0


Svar #4
28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusind tak :-)


Skriv et svar til: andengradsligning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.