Matematik

Fra fahrenheit til celcius

28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at udregne opgave 6?

Fra fahrenheit til celcius :-)

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Opgave 6.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2016 af mathon

                           C=\left ( F-32 \right )\cdot \frac{5}{9}
eller noteret:
                           C= \frac{F-32 }{1{,}8}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2016 af Eksperimentalfysikeren

Der er allerede en anden tråd, hvor jeg har beskrevet fremgangsmåden.


Svar #3
28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Jeg har udregnet denne opgave og jeg får det til noget helt andet

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2016 af Eksperimentalfysikeren

Har du kontrolleret, at de opgivne temperaturpar passer med de funktioner, du har fu det?


Svar #5
28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Altså nu er jeg jo heller ikke siger på at det jeg har lavet er rigtigt kan du måsk hjælpe mig med at besvare spørgsmål A?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2016 af Eksperimentalfysikeren

Her er en kopi afdet svar, jeg kom med i den anden tråd:

Jeg starter med de oplysninger, vi har:

     Vands frysepunkt:      32 ºF      0ºC

     Vands kogepunkt:     212 ºF  100ºC

a) Vi skal finde en forskrift for f(x), hvor f er temperaturen i ºC og x er temperaturen i ºF. Sammenhængen er lineær. Vi skal altså finde f(x) = ax+b, så de angivne temperaturpar, (32,0) og (212,100), passer med forskriften. En metode er at indsætte parene og derved få to ligninger med to ubekendte, a og b:

     0 = a *   32 + b

  100 = a * 212 + b.

Trækker man den øverste ligning fra den nederste, får man:

100 = a *(212-32) = a * 180

Hvoraf fås a = 5/9 = 4,444.

Det indsættes i den første ligning, der giver

   0 = 5/9 * 32 + b

-b = 160/9

b = -17,78

Det samles sammen til:

f(x) = 5/9 x - 160/9 ≈ 0,444 x - 17,78

Jeg har her både skrevet den eksakte løsning med brøker og den afrundede løsning med decimaler.

Kontrol: Regn erter, om f(32) = 0 og f(212) = 100

b) næsten det samme, men herkan du udnytte, at du kender g(0) til at finde d i g(x) = c * x + d.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2016 af AMelev


a) f(x) er lineær, så f(x) = a·x + b, og du har to punkter (32,0) og (212,100). Benyt formlerne til bestemmelse af a og b i lineære funktioner eller altenativt lineær regression, hvis opgavem er med hjælpemidler.

b) Samme fremgangsmåde, men her er Celsius-temperaturen den uafhængige variabel.

c) Løs ligningen f(x) = x (eller g(x) = x).


Svar #8
28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Jeg får opgave B til y=1,8x+32

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2016 af Eksperimentalfysikeren

Kontrol: x=0 giver y=32 og x=100 giver y = 1,8*100+32 = 180+32 = 212 OK


Svar #10
28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Er det korrekt eller er det ikke så godt?


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. oktober 2016 af Eksperimentalfysikeren

Det jeg viste, er, at hvis jeg indsætter de kendte værdier 0 og 100 grader Celcius, giver din forskrift de korrekte Farenheit, så din forskrift virker som den skal. Den er korrekt.


Svar #12
28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

og du har så givet mig svaret i opgave a ikke? :-)


Svar #13
28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

For jeg fik det også til det du har fået den til, men jeg vil bare lige vide om det du har skrevet i A er det rigtige resultat


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. oktober 2016 af AMelev

#6 Tastefejl: 5/9 = 0.556  (4/9 = 0.444)


Svar #15
28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Fra fahrenheit til celcius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.