Matematik

Finde f¨(x) og global maksimumværdi for f

28. oktober 2016 af AstridBB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 
Jeg har fået tildelt en opgave, som skal løses uden hjælpemidler, men har brug for hjælp da jeg ikke har metoderne til dette. 
Opgaven lyder: 

En funktion er givet ved forskriften: f(x)= -2x^2+12x+3 

a) Bestem f'(x) og den globale maksimumværdi for f. 

Håber i kan hjælpe, gerne med en god forklaring :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2016 af PeterValberg

Mht. den afledede funktion, benyt på alle led den generelle regel:

\left(p\cdot x^n \right )'=n\cdot p\cdot x^{n-1}

vedr. maksimum, løs:

f'(x)=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Finde f¨(x) og global maksimumværdi for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.