Matematik

HASTER!

28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan udregne denne opgave for mig jeg kan virkelig ikke finde ud af det!

Tak på forhånd


Svar #1
28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Her er opgaven

Vedhæftet fil:Opgave 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2016 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2016 af peter lind

Find f'(x)

Ligningen for tangenten til grafen for f(x) i punktet (x0, f(x0) ) er y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)


Svar #4
28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Jeg har fundet f'(x)


Svar #5
28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)


A)Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i  punktet P(1,f(1))
f(1)=2·14+12-1=2
f'(x)=2·4·x4-1+ 2·x2-1+0 = 8x3+2x
f'(1)=8·13+2·1=8+2=10
Så benytter man tangentligningen:
y= f'(1)·(x-1)+f(1)
y= f'(10)·(x-1)+f(2)=
 

Er det her korrekt?


Svar #6
28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Svar #3


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvad mener du med svar #3? 

Hvis du spørger, hvad svaret er, så er det: g(x) = 10x - 8. 


Svar #8
28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Altså giver funktionen 10x-8?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja tangentligningen er givet ved g(x) = 10x - 8. 

Hvad får du det til? 


Svar #10
28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

altså det lykkes ikke for mig


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Vi tager den sammen så. 

Funktionen: f(x) = 2x4 + x2 - 1 

Punktet: P(1,f(1)) 

Formlen for tangentligningen: y = f'(x0) · x + f(x0) - f'(x0) · x0

Det første vi gør er at aflæse x0 til 1 ud fra punktet. Herefter differentierer vi funktionen og bestemmer f'(1):

f'(x) = 8x3 + 2x 

f'(1) = 8 · 13 + 2 · 1 = 8 + 2 = 10

Herefter bestemmer vi f(1):

f(1) = 2 · 14 + 12 - 1 = 2 + 1 - 1 = 2

Nu indsætter vi i formlen for tangentligningen:

 y = f'(x0) · x + f(x0) - f'(x0) · x0 = 10 · x + 2 - 10 · 1 = 10x - 8 

Tangentligningen er altså givet ved: y = 10x - 8.

Du må endelig sige, hvis der er noget, der ikke giver mening. 


Svar #12
28. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusind tusind tak det giver mening for mig nu!


Skriv et svar til: HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.