Matematik

Bestemmelse af linjestykke

28. oktober 2016 af polkaprikkerrrrrrr (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

I vedhæftede opgave kan jeg simpelthen ikke finde ud af at bestemme længden af linjestykket.

Hvad gør jeg?

Vedhæftet fil: Mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2016 af StoreNord

Hvor langt er du kommet, og hvad har du selv fået?


Svar #2
28. oktober 2016 af polkaprikkerrrrrrr (Slettet)

Jeg har bestemt:

<A = 28º

Længden af AB = 6,5669

og BC = 3,2417

- jeg kan bare ikke forstå den sidste opgave c)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2016 af StoreNord

Hvis du kun mangler c), må du have beregnet arealet af ABC.

Så kan du finde højden, som er fælles. Du kender også arealet i BCD.

(Areal=½hg)


Svar #4
28. oktober 2016 af polkaprikkerrrrrrr (Slettet)

Ja, jeg kender arealet i ABC = 10,480

og arealet i BCD = 6

- hvordan finder jeg højden? Dividerer jeg de to arealer eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2016 af StoreNord

arealet af ABC = ½ h g           Du kender arealet. Du kender g=6,8. Find h.


Svar #6
28. oktober 2016 af polkaprikkerrrrrrr (Slettet)

Jeg har brugt halv appelsinformlen. Det er jo ikke en retvinklet trekant, så jeg kan ikke bruge 1/2 * h * g.

- eller? Hvordan har du tænkt det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2016 af StoreNord

1/2 * h * g              gælder så vidt jeg ved for alle trekanter.    :)


Svar #8
28. oktober 2016 af polkaprikkerrrrrrr (Slettet)

nåh, det vidste jeg ikke.

okay, siger jeg så

10,480 (areal af ABC) / 6,8 (grundlinje af ABC) = 1,541

og dernæst 6,0 / 1,541 = 3,893

så har jeg CD  ???


Svar #9
28. oktober 2016 af polkaprikkerrrrrrr (Slettet)

eller er jeg gået helt galt i byen?


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. oktober 2016 af StoreNord

#8

Du har regnet fuldstændig rigtigt             :) se selv på vedhæftede billede:


Skriv et svar til: Bestemmelse af linjestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.