Fysik

SØGER HJÆLP TIL FYSIK

29. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

En dame skubber til en vogner. Vognen triller med 34 m/s og en konstant hastighed. Vognen er på vej mod en mand på gaden, som er 45 m fra hende.

Hvordan ville stedfunktionen se ud for sådan en episode. Jeg tænker

s(t)= 45 m/s*t+45 m. Men hvis jeg skal finde ud af , hvor lang tid der går før vognen er ved manden, så synes jeg ikke det stemmer helt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2016 af Soeffi

#0. 34 m/s er meget hurtigt!


Svar #2
29. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet)

.


Svar #3
29. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2016 af Soeffi

#2

En kvinde skubber til en vogn, som (eller som så) kører med over 100 km/t! Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

#1 Det kan jo være en (meget) stærk kvinde :-)


Svar #6
29. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet)

hov, der står 3,4 m/s og ikke 34, det giver bedre mening


Svar #7
29. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet)

men er stedfunktionen så:

s(t)= 3,4*t+45

og tiden¨for at vognen når manden må vel så være t= 45 divideret med 3,4


Svar #8
29. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet)

ingen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2016 af Eksperimentalfysikeren

#7 Nej, så ville hun skubbe vognen væk fra manden. Du kan lægge en akse ind med nulpunkt i manden og retning i den retning, hun skubber vognen. Så vil hun starte i -45, så stedsfuktionen bliver s(t) = 3,4*t - 45.


Svar #10
30. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet)

hvordan regner jeg så tiden ud oh hvorfor hedder den ikke s(t)= 3,4*t+(-45)


Brugbart svar (1)

Svar #11
30. oktober 2016 af Eksperimentalfysikeren

Det må du gerneskrive, for +(- 45) = - 45.


Svar #12
30. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet)

For at beregne tiden siger jeg så t= 3,5/45*-45

Svar #13
30. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet)

eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. oktober 2016 af hesch (Slettet)

Hvis s er afstanden mellem vogn og mand, kan du skrive:

s(t) = 45 - 3.4*t    ( s(0) = 45m , s(t) = 0m , find t ) :

45 - 3.4t = 0    →

3.4t = 45       →

t = 13.24 s


Skriv et svar til: SØGER HJÆLP TIL FYSIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.