Kemi

pH - værdi

04. november 2016 af densødepigee (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis pH i rent vand er 7, argumenter så for hvad pOH er i rent vand?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2016 af mathon

Ved 25°C er vands ionprodukt

                                                     [H3O+] · [OH-] = 10-14       
                hvoraf:
                                                     log([H3O+]/M) + log([OH-]/M) = -14·log(10)

                                                     -log([H3O+]/M) + (-log([OH-]/M)) = 14

                                                     pH + pOH = 14

                                                     pOH = 14 - pH


Skriv et svar til: pH - værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.