Kemi

Ligevægts kemi

04. november 2016 af densødepigee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ville høre om nogle kunne hjælpe med at opstille reaktionsbrøken for denne... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2016 af mathon

reaktionsbrøk:
                                [CH3COO-] · [H3O+]
                                ---------------------------  =  Ks
                                       [CH3COOH]

 

                                          [H3O+]2
                                       -------------- =  10-pKs            0 < [H3O+] < cs    
                                       cs - [H3O+]

                               


Svar #3
04. november 2016 af densødepigee (Slettet)

Hvad betyder 10^-pK_s og hvad er det endelige resultat så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2016 af mathon

korrektion:
reaktionsbrøk:
                                [CH3COO-] · [H3O+]
                                ---------------------------  =  Y
                                       [CH3COOH]

ligevægtsbrøk:
                              

                                           [H3O+]2
                                       --------------  =  Ks = 10-pKs            0 < [H3O+] < cs    
                                       c- [H3O+]


Svar #5
04. november 2016 af densødepigee (Slettet)

så hvad er endelige svar? 


Svar #6
04. november 2016 af densødepigee (Slettet)

hvorfor står der c_s ud foran H_3O? 

Og hvorfor skal H_2O ikke ingå i brøken?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2016 af Heptan

H2O er en såkaldt ren væske, så den sætter man lig 1 ... som hovedregel kan man altså ignorere opløsningsmidlet ved reaktionsbrøker/ligevægtsbrøker.


Skriv et svar til: Ligevægts kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.