Kemi

Ligevægt

09. november 2016 af VanessaAndersen - Niveau: B-niveau

En beholder med volumenet 5,0 L indeholder 208 g PCl5 (g)

a) Beregn koncentrationen af PCl i beholderen.

Den har jeg fået til 0,198 M

Beholderen opvarmes til 250 C, hvorved noget PCl5 spaltes til PCl3 og Cl2, idet der indstiller sig følgende ligevægt mellem de tre stoffer: 

PCl5 <--> PCl3 + Cl2

36% af den oprindelige mængde PCl5 er spaltet ved 250 C

b) Beregn koncentrationen af PCl5 i ligevægtsblandingen.

c) Beregn massen af chlor i ligevægtsblandingen

d) beregn ligevægtskonstanten kc ved 250 c

e) beregn ligevægtskonstanten kp ved 250 c

f) beregn trykket i beholderen 

håber at der nogen der kan hjælpe, kan ikke finde ud at de sidste 5 opgaver. Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2016 af mathon

b)
           \left [ PCl_5 \right ]=\left ( 0{,}19977\; M \right )\cdot \left ( 1-0{,}36 \right )=0{,}1279\; M


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2016 af mathon

c)
      m_{Cl_2}=\left ( 0{,}19977 \; M \right )\cdot 0{,}36\cdot \left ( 5{,}0\; L \right )\cdot \left ( 70{,}906\; \tfrac{g}{mol} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2016 af mathon

d)
       
K_c=\frac{\left [ PCl_3 \right ]\cdot \left [ Cl_2 \right ]}{\left [ PCl_5 \right ]}=\frac{\left (\left ( 0{,}19977\; M \right )\cdot 0{,}36 \right )^2}{\left ( 0{,}19977\; M \right )\cdot 0{,}64}=0{,}040454\; M
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2016 af mathon

e)
        \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! K_p=K_c\cdot \left ( RT \right )=\left (40{,}454\; \tfrac{mol}{m^3} \right )\cdot \left ( 8{,}314472\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 523{,}15\; K \right )=1{,}75963\cdot 10^5\; Pa=
                                                                                                                                 1{,}75963\; bar
                                                                                                                                     


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2016 af mathon

f)
    
antal mol:
                            \left (0{,}998852\; mol \right )\cdot 0{,}64+2\cdot \left (0{,}998852\; mol \right )\cdot 0{,}36=1{,}35844\; mol

    trykberegning:
                            p=\frac{n\cdot R\cdot T}{V}=\frac{\left ( 1{,}35844\; mol \right )\cdot \left ( 0{,}083145\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 523{,}15\; K \right )}{5{,}0\; L}
                          


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2016 af mathon

vedrørende #4
                             p=\left [ ga\! s \right ]\cdot R\cdot T


Svar #7
09. november 2016 af VanessaAndersen

Mange tak for hjælpen :)


Svar #8
09. november 2016 af VanessaAndersen

ved # 4

hvordan finder du frem til at gassen er 40,454 og temperaturen til 523,15 K?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2016 af mathon

#8
           K_c=0{,}040454\; \tfrac{mol}{L}=40{,}454\; \tfrac{mol}{m^3}

           T=(273{,}15+\{t\})\; K

           T=(273{,}15+250)\; K=523{,}15\; K


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.