Matematik

Parametersering fortsat

11. november 2016 af Yipikaye - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad gør man når man har valgt 10 punkter fortløbende på følgende andenordenspolynomie f(x)=-2,5x2+40x+1, hvorefter hvert af de 10 punkter indgår i hver deres parameterfremstilling for en ret linje for så til sidst at blive splittet op i to ligninger (x(t)),y(t)) hvorefter en t-værdi indsættes.

Punkterne som jeg har valgt er:

(1; 38,5), (2; 71), (3; 98,5), (4; 121), (5;138,5), (6; 151), (7;158,5), (8; 161), (9; 158,5) og (10;151).

t-værdierne som jeg har valgt er:

(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10)

Når jeg indledningsvis skriver "hvad gør man" så mener jeg hvad er næste træk? Bruger man gauss-elimination efter indsættelse af t-værdien i x(t) og y(t)? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2016 af Capion1

Andengradspolynomiet kan parametriseres
(x , y) = (t , - 2,5t2 + 40t + 1)
De ti punkter, der er nedskrevet, ligger alle på parablen med forskriften  f (x) = - 2,5x2 + 40x + 1


Skriv et svar til: Parametersering fortsat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.