Matematik

Parametersering sidste gang

15. november 2016 af Yipikaye - Niveau: Universitet/Videregående

Såfremt følgende andenordenspolynomie haves y = -x^2+2x og jeg gerne vil lave en række forskellige parameterseringer af netop denne. Findes der så en måde hvorpå man systematisk kan gå til værks og frembringe så mange parameterseringer af denne som muligt?

Dertil har jeg et andet spørgsmål, spille de geometriske løsninger(skæringspunkterne) en rolle i selve modeleringen af en parameter?

Ydermere findes der nogen som kan anbefale noget litteratur omkring emnet?

Jeg har selv fundet to parameterseringer af y = -x^2+2x

nemlig x = t, y = -t^2+2t      og      x = 2 - t, y = -(2 - t)^2+2*(2-t) 

Grænseværdier går fra 0 til 2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2016 af peter lind

Du kan altid sætte x = f(t) hvor f(t) er monoton og har de nødvendige endepunkter. -∞ og +∞ i dit eksempel


Skriv et svar til: Parametersering sidste gang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.