Fysik

Strøm, fysik AB bogen

17. november 2016 af rb123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe mig med at svare på følgende spørgsmål

1.3.1
I de følgende spørgsmål regner vi med, at der går en konstant strøm I gennem en ledning. 

a. Der passerer en ladning på 29 C gennem et tværsnit af ledningen på 45 s. Beregn strømmen I

b. Strømmen gennem en anden ledning I = 0,45 A. Beregn størrelsen af den ladning Q, der passerer et tværsnit af ledningen på 4,5 min

1.3.2

I et såkaldt negativt sky-jord-lyn bevæger elektroner sig fra jord-overflader op til tordenskyen. Strømstyrken i lynet kan være op til 200 kA, og lynudladningen kan tilsvarende vare fx 0,13 ms. Beregn den samlede ladning i lynet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2016 af hesch (Slettet)

I alle spørgsmål, benyt at 

1A = 1 C/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2016 af Rismark

I alle opgaver skal du bruge formlen: q=I·\Delta t.
Det er det samme som heschs svar, men det kan altid være rart med en "rigtig" formel ;)


Skriv et svar til: Strøm, fysik AB bogen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.