Matematik

f'(x)=0

18. november 2016 af ForvirretBarn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den afledede funktion f'(x) er lig x^3+x^2-4x-4
f'(x) kan derfor skrives som (x+1)*(a+b)
Bestem hvad der skal stå på a og b's plads og prøv derefter at gange de to parenteser sammen

Jeg ved, at a = x^2
og b = -4
(min lærer sagde det) 
Derfor kommer f'(x) til at hedde: 
(x+1)*(x^2+(-4))

Benyt f'(x) = (x+1)*(a+b) med de fundne a og b indsat, til at løse f'(x)=0
Jeg har den første løsning, som er x = -1, da -1+1 giver 0 

Men nu er jeg simpelthen gået i stå, jeg skal aflevere kl 16:00, HJÆLP! :( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja det er bare at gøre brug af nulreglen. For dit andet led:

x2 - 4 = 0 

Du skal altså blot løse det ovenstående. Der er to muligheder, nemlig -2 og 2. 

x2 - 4 = 0 ⇔ x2 = 4 ⇔ x = ± √4 = 2 ∨ -2. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2016 af mathon

         (x-2)(x+2)=0


Skriv et svar til: f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.