Matematik

Hjælp til procent stigning ved xtilvækst

24. november 2016 af DrenardI (Slettet) - Niveau: C-niveau
Nogen der kan hjælpe mig med en udregningsmetode til opgaven 5c? :)
Vedhæftet fil: IMG_9285.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2016 af StoreNord

13,12%


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2016 af jantand

Hvis du sætter x1=1 ind i ligningen får du et tal   y1

Hvis du sætter x2 =2 ind iligningen får du et tal y2

 Så ved du hvad stigninge er.

Procentvis er den  (y2 * 100)/y1 -100


Svar #3
24. november 2016 af DrenardI (Slettet)

Tak skal du have, måske du kan hjælpe med udregningsmetoden til denne her også? :)
Vedhæftet fil:IMG_9286.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2016 af StoreNord

Prøv helllere at se lidt på denne hjemmeside:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/fordoblings-og-halveringskonstant


Svar #5
24. november 2016 af DrenardI (Slettet)

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2016 af StoreNord

T^{\frac{1}{2}}=\frac{log(\frac{1}{2})}{log(0,85)}=4,27                 :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2016 af mathon

Generelt:
                     p=\left (\frac{f(x+1)-f(x)}{f(x)} \right )\cdot 100          hvor p er den procentiske ændring for x-stigningen 1

                     p=\left (\frac{f(x)\cdot a-f(x)}{f(x)} \right )\cdot 100

                     p=\left (\frac{(a-1)\cdot f(x)}{f(x)} \right )\cdot 100

                     p=\left (a-1 \right )\cdot 100


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2016 af mathon

opgavespecifikt:

                     p=\left (a-1 \right )\cdot 100

                     p=\left (1{,}13122-1 \right )\cdot 100                    

                     p=0{,}13122\cdot 100

                     p=13{,}122


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2016 af mathon

eller noteret:

                 f(x+1)=f(x)\cdot (1+p\cdot 10^{-2})=f(x)\cdot a

                                       1+p\cdot 10^{-2}= a

                                       p\cdot 10^{-2}=\left ( a-1 \right )

                                       p=\left ( a-1 \right )\cdot 10^2


Skriv et svar til: Hjælp til procent stigning ved xtilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.