Biologi

Biomasse

25. november 2016 af MichaelContray - Niveau: 8. klasse

Hej

Jeg har en biologi opgave for, som skal afleveres om en uge, der omhandler biomase. Teksten er nedenunder og er skrevet med kursiv. Mine spørgsmål lyder "Giver det mening?" og "Hvilke/Hvilket emner/emne mangler jeg at komme ind på?".

Tak for svar på forhånd ;)

Biomasse:

Problemformulering:

I en verden med stigende indbyggertal og et stigende energiforbrug, hvilke energikilder skal vi da satse på for at værne om miljøet og mindske CO2 udslippet?

Mennesket har brugt biomasse-energi siden de første “hule-mænd” lavede bål for at holde varmen.

Hvad er biomasse?

Biomasse er organisk, hvilket betyder at det er fremstillet af materiale, som kommer fra levende organismer, derunder planter og dyr, som kan forarbejdes til brændstof og varme. Det mest almindelige biomasse, som anvendes til energi er træ, planter og affald. Biomasse indeholder energi, som kommer fra solen. Planter optager solens energi igennem fotosyntesen og konvertere kuldioxid og vand næringsstoffer (kulhydrater). Energien fra disse organismer kan transformeres til brugbar energi både direkte og indirekte.

Biomassens kredsløb:

Biomasse er et kulstof-frit brændstof, som tager kulstof ud af atmosfæren, mens det gror og returnerer den samme mængde tilbage som det tidligere har brændt, ved hjælp af en

bæredygtig basisk biomasse, som bliver erstattet med en ny groning, når det er høstet. Dette opretholder et  lukket kulstofkredsløb uden nettostigning i atmosfærens kulstof-dioxid niveauer, som bidrager til den globale opvarmning og klimaændringer. Ved hjælp af træ og træprodukter til erstatning  for fossile brændstoffer betyder, at bæredygtige styret skovområder kan give et bidrag til klimaændringerne.

Hvad er biogas?

Hvis man putter biomassen i store tanke og lader den rådne op kan man få biogas i stedet.

Biogas består af ? methan og ? carbondioxid. Biogas er en stabil vedvarende energikilde der kan laves af gylle og rådne biomasse materialer.

Den kemiske energi i biogassen bruges i kraftvarmeværker, det producerer så elektrisk- og varmeenergi til vores huse. Det giver os eks. strøm og fjernvarme.

Konklusion:

Vi skal bruge mere biomasse fremover, da det ikke skader ozonlaget men stadigvæk skaber masser af energi.


Skriv et svar til: Biomasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.