Kemi

Syre base

29. november 2016 af pigen12344 - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg skal finde koncentrationen for NaOH når jeg kender koncentrationen af syren, som er på 1 mol. 

først finder man stofmængden med formlen n=c*v, hvor man finder n for både syren og basen

dernæst bruger man formlen c=n/v, også finder man kun koncentrationen for basen og ikke syren vel? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Kan du give hele opgaven med reaktionsskema? Koncentrationen er nok på 1 M. 


Svar #2
29. november 2016 af pigen12344

n=c*v --> 1 * 0,025 = 0,025 mol

c=n/v --> 0,025/0,0239 = 1,04 M 

Så dvs at når man regner c=n/v regner man også koncenctration for syren, eller kun basen? Og for at det skal blive neutraliseret, skal syre og basen har den samme M? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Kan du ikke give hele opgaven? Du bruger jo f.eks. nogle forskellige voluminer i #2, som du ikke har oplyst noget om. 


Svar #4
29. november 2016 af pigen12344

volumen for syren: 25 ml 

volumen for base: 23,9 ml

#3

Kan du ikke give hele opgaven? Du bruger jo f.eks. nogle forskellige voluminer i #2, som du ikke har oplyst noget om. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvad er det for en reaktion? Har du ikke en opgavetekst? 


Svar #6
29. november 2016 af pigen12344

Det er en reaktion mellem basen  NaOH og syren HCL

Man kender ikke koncentrationen på NaOH, og det er den man skal finde. HCl´s koncentration er på 1 mol.

HCl´s volumen er 25 ml, og NaOH´s volumen er på 23,9 ml. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg har umiddelbart lidt svært ved at forstå din opgave. Der er måske nogle, der kan få lidt mere mening ud af det, end jeg kan. Har du en øvelsesvejledning/opgavebeskrivelse, må du gerne vedhæfte den. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. november 2016 af mathon

HCl´s koncentration er på 1 mol. \rightarrow Stofmængden af HCl er 1 mol.

                        (0{,}023\;L)\cdot c_{NaOH}=1\;mol

                        c_{NaOH}=\frac{1\;mol}{(0{,}023\;L)}=43{,}48\;M


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2016 af mathon

eller

HCl´s koncentration er på 1 mol. \rightarrow HCl´s koncentration er 1\;M.

                        (0{,}023\;L)\cdot c_{NaOH}=\left ( 0{,}025\;L \right )\cdot \left ( 1\; M \right )

                        c_{NaOH}=\frac{0{,}025}{0{,}023}\cdot \left ( 1\;M \right )=1{,}09\;M


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. november 2016 af mathon

#0
          Lærdig forskellen på 1 mol og 1 M.


Skriv et svar til: Syre base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.