Fysik

Radioaktive Stof

29. november 2016 af Hejmeddig2132 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beregn kildens aktivitet af det radioaktive stof Nuklidet 99 43 Tc* 
som har en halveringstid på 6,0 timer og henfaldskonstanten er 3.21*10^-5 

PS: En Tc-kilde indeholder 0,010 g Tc-99


Svar #1
29. november 2016 af Hejmeddig2132 (Slettet)

Svaret skal være 1.95*10^15


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2016 af mathon

For aktiviteten A
gælder:
                              A=k\cdot N=k\cdot \frac{m}{M}\cdot N_A=          


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2016 af mathon

A=k\cdot N=k\cdot \frac{m}{M}\cdot N_A=\left ( 3{,}21\cdot 10^{-5}\; s^{-1} \right )\cdot \frac{0{,}010\; g}{98{,}906254\; \tfrac{g}{mol}}\cdot \left ( 6{,}02214\cdot 10^ {23}\; mol^{-1}\right )=

                                                                                                                    1{,}95\cdot 10^{15}\; Bq


Svar #4
29. november 2016 af Hejmeddig2132 (Slettet)

Tak skal du have

Skriv et svar til: Radioaktive Stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.