Kemi

Hjælp til en kemi opgave

30. november 2016 af Eliasz - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?? Det haster lidt

Thioacetamid (1 M) hydrolyseres i sur opløsning:

                            H+

CH3C=S + H2O ------> CH3C=O + H2S

       NH2                            NH2

Ved en lav hydrogenionkoncentration ([H+] ≈ 10^-3 M) dannes først et kompleks mellem thioacetamid og metalionen, ved opvarmning fraspaltes acetamid under udfældning af sulfider.

I en mættet hydrogensulfidopløsning er [H2S]≈ 0,1 M ved 20º C. Beregn det maksimale opløselighedsprodukt, Ksp, der tillader fuldstændig fældning af et MeS ([Me2+] i den mættede opløsning ≤ 10-4 M), når [H+]= 0,5. Sammenlign den fundne værdi med Ksp for FeS, CoS, NiS, CdS, CuS og HgS. Hvilke fældes ikke ved denne surhedsgrad?


Skriv et svar til: Hjælp til en kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.