Matematik

Parametersering NY

01. december 2016 af Yipikaye - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg starter lige en ny tråd op om parametersering igen. Mit spørgsmål er: Kan man finde parameterforskrifterne igen såfremt man har elimineret en parameter?

Lad os sige at vi har funktionen x = y2-4y+3 hvor man har elimineret en parameter (t), kan man da finde parameterforskrifterne x(t) og y(t)?

Nu er ovenstående et lånt eksempel og parameterforskrifterne er som følge; x(t) = t2-2t og y(t) = t+1, men tilbage står spørgsmålet kan man finde parameterforskrifterne såfremt man kun kender funktionen med parameteren elimineret? Jeg tror at det måske er det som jeg har ment gennem de sidste mange tråde om parametersering, så jeg beklager forviringen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2016 af peter lind

Der er mange muligheder for parameteriseringer, så det kan du ikke. Du kan dog altid finde en parameterisering


Svar #2
01. december 2016 af Yipikaye

Og den ene parametersering er altså hvis vi bytter y ud med t?


Svar #3
01. december 2016 af Yipikaye

Eller én ud af mange muligheder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2016 af peter lind

Det er en ud af mange muligheder; men det er den nemmeste


Skriv et svar til: Parametersering NY

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.