Matematik

Lineære funktioner

01. december 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: C-niveau

En virksomhed producerer en vare, som sælges for 24 kr. pr. stk. den samlede omsætning ved salg af x stk. varer er: f(x) =24x for x\geq0

De samlede omkostninger består af faste omkostninger på 1.800kr. og variable omkostninger på 12 kr. pr. stk. De samlede omkostninger ved salg af x stk. varer er g(x) = 12x + 1800 for x \geq 0

a) hvor mange stykker skal virksomheden mindst fremstille og sælge for at omsætning og omkostninger bliver lig med hinanden?

b) Hvor mange stykker skal virksomheden mindst fremstille og sælge for at opnå overskud på 2.040 kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2016 af mathon

a) hvor mange stykker skal virksomheden mindst fremstille og sælge for at omsætning og omkostninger bliver lig med hinanden?

                                          24x-\left (12x+1800 \right )=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2016 af mathon

b) Hvor mange stykker skal virksomheden mindst fremstille og sælge for at opnå overskud på 2.040 kr.?

                                          24x-(12x+1800)\geq 2040


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.