Biologi

Hvorfor bliver man ikke fuld af at spise brød? (Gær)

01. december 2016 af JurgensenGladsaxeG - Niveau: A-niveau

Hej. 

Er der en der kan fortælle mig hvorfor man ikke bliver fuld af at spise brød, da der er gær i?

Mit svar: Fordi der er ilt til stede, samt ingen alkohol. 

Kan man tilføje noget?

Mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2016 af DrNielsen

Det er rigtigt at alkohol er et anaerobisk spilprodukt fra visse bakterier og svampe. Der er masser af kulhydrat i brød, men der skal også være enten den rette bakterie eller svamp til stede.

Der findes en sygdom - ABS(auto brewery syndrome) hvor der produceres alkohol i tarmen så man således konstant går rundt med en lille skid på. Det er dog en meget sjælden sygdom :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2016 af K90 (Slettet)

Du kunne eventuelt tilføje, hvorfor der ikke er alkohol i det færdige brød...


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2016 af DrNielsen

God pointe #2!


Skriv et svar til: Hvorfor bliver man ikke fuld af at spise brød? (Gær)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.