Matematik

Max og Min

02. december 2016 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

Et firma skal transportere en skorsten med en samlet længde på 45 meter fra leverandør til opstilling hos køberen.

Transportvejen kan afkortes, hvis skorstenen kan komme igennem et vej-T, hvor den ene vej er 22 meter bred, og den anden er 10 meter bred (se figur 10.38).

Du skal undersøge, om skorstenen kan komme om hjørnet, når det forudsættes, at skorstenen er i samme vandrette plan under hele transporten

jeg kan hellere ikke finde ud den opgave ,,,har ikke noget idea

Nogle kan hjælpe mig

Vedhæftet fil: vej.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2016 af Soeffi

#0. Betragt nedenstående tegning, hvor skorstenen er tegnet med rødt og dens længde kaldes L.

Der gælder: 22/a = b/10, tan(v) = 22/a og L = √[(a + 10)2 + (b + 22)2]. Det fører til:

L(v) = √[(10 + 22/tan(v))2 + (22 + 10·tan(v))2]. Man skal finde den vinkel, hvor L(v) er mindst. Denne værdi af L er den største længde, som kan passere hjørnet.

Vedhæftet fil:skorsten-vej.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
02. december 2016 af Soeffi

#2 Man får:

Den største længde, der kan passere er 44,2 m, og derfor kan skorstenen ikke passere.


Svar #4
02. december 2016 af DeepOcean

Mange tak for svaret .

Skriv et svar til: Max og Min

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.