Matematik

hjæælp til nogle matematikopgaver

02. december 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har brug for hjælp til nogle opgaver i matematik opgaverne lyder

1) beregn g`(x) i følgende tilfælde

a) g(x)=x^2-√(x) +3

b) g(x)= 4x^2 +x^1/2 +1

c) g(x)= 5/2x^2 +1/x

2) Figuren til højre viser grafen for en funktion  f.

 a) For hvilke x∈ ] -3;3 [  er f ikke kontinuert?

b) for hvilke x∈ ] -3;3 [ er f ikke differentiabel

skal også begrunde

3) figuren til høre viser graferne for to funktioner f(x) og f``(x)

    gør rede for, hvilken graf der hører til hvilken funktion

jeg vedhæfter grafen for opgave 2 og 3 i en fil

på forhånd tak

jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal løse disse opgaver

Vedhæftet fil: mjh graf.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2016 af peter lind

Har du selv prøvet ?

1) Brug at (xn)' = n*xn-1

2a) se efter hvor der er spring på kurven

2b) Se efer hvor der er et spring eller et knæk på kurven


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2016 af AMelev

Nulpunkter og fortegn for f ' bestemmer montoni for f.

Bestem nulpunkter og fortegn samt monotoni for begge.
Undersøg hvordan nulpunkter/fortegn for den ene stemmer overens med monotoni for den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2016 af StoreNord

Opgave 2)      Funktionen f er dis-kontinuert, hvor der er huller; altså i -3, -2, -1 og 3.

Funktionen f er u-differentiabel i punkter, hvor den ikke er kontinuert og hvor den ikke har een hældning; altså i -3, -2, -1, 0, 1 og 3.

Opgave 3)      Hvor funktionen er vandret, er dens afledede 0,


Skriv et svar til: hjæælp til nogle matematikopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.