Fysik

Forskellen på P og P_væske

03. december 2016 af xIlayda (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Hvad er forskellen på disse to formler?

p=p_o +h\cdot rho\cdot g

og

p_v_a_e_s_k_e=h\cdot rho\cdot g


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2016 af peter lind

Den første angiver trykket i en væske i dybden h

Den anden angiver trykstigningen i dybden h fra overfladen.

Eks.

Trykket i vand stiger med ca 1atm i forhold til vandoverfladen hvis dybden er 10m. Dette er trykstigningen altså den 2. formel

I 10 m dybde er totaltrykket derimod 2 atm. fordi du skal addere trykket ved overfladen. 1. formel


Skriv et svar til: Forskellen på P og P_væske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.