Matematik

Hjæælp..! Matematik - Integral

03. december 2016 af Eliasz - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle der kan guide/vejlede gennem de her opgaver?

Tusind Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2016 af StoreNord

Jeg kan vise, hvordan den ser ud. Sådan en halv ring her. Se vedhæftede.

Men andre må hellere hjælpe dig med resten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2016 af Soeffi

#0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2016 af Soeffi

#0.

a) D tegnet i Geogebra. Polære koordinater: x = r·cos(θ) og y = r·sin(θ). 3 ≤ r ≤ 4 og 0 ≤ θ ≤ π. 

b) \int_{3}^{4}\int_{0}^{\pi}exp(r)\cdot r\;dr\;d\theta=e^{3}\cdot (3\cdot e-2)\cdot \pi =388,37

c)  \int_{3}^{4}\int_{0}^{\pi}r\cdot cos(\theta)\cdot exp(r)\cdot r\;dr\;d\theta=0

d) Den største værdi er 4·exp(16) = 35.544.442. Mindste værdi er -35.544.442.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #4
03. december 2016 af Eliasz

Tusind tak for svaret. Der er dog noget jeg ikke forstår helt.

Jeg forstår ikke i b) hvordan du kommer frem til e^3*(3*e-2)*\pi

Og hvorfor i d) er den største værdi 4*exp(16)=35.554.442


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2016 af Soeffi

#3 De skal lige vendes...

b) \int_{0}^{\pi}\int_{3}^{4}exp(r)\cdot r\;dr\;d\theta=e^{3}\cdot (3\cdot e-2)\cdot \pi =388,37

c)  \int_{0}^{\pi}\int_{3}^{4}r\cdot cos(\theta)\cdot exp(r)\cdot r\;dr\;d\theta=0


Svar #6
04. december 2016 af Eliasz

Jeg forstår stadig ikke #4


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2016 af k0543 (Slettet)

#5
#3 De skal lige vendes...

b) \int_{0}^{\pi}\int_{3}^{4}exp(r)\cdot r\;dr\;d\theta=e^{3}\cdot (3\cdot e-2)\cdot \pi =388,37

c)  \int_{0}^{\pi}\int_{3}^{4}r\cdot cos(\theta)\cdot exp(r)\cdot r\;dr\;d\theta=0

er x^2+y^2 ikke lige med r^2 og ikke kun r ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2016 af Soeffi

#7 er x^2+y^2 ikke lige med r^2 og ikke kun r ? 

Jo, det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2016 af k0543 (Slettet)

#8
#7 er x^2+y^2 ikke lige med r^2 og ikke kun r ? 

Jo, det er rigtigt.

så dobbeltintegralerne vil se anderledes ud: altså exp(r^2) og r*cos(\Theta ) * exp(r^2) ikke ? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. december 2016 af Soeffi

#0. d) x·exp(x^2+y^2) = r·cos(θ)·exp(r). Maksimum-værdien: r=4 og θ = 0, giver: 4·1·exp(4^2) = 4*exp(16)=35.554.442.


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. december 2016 af k0543 (Slettet)

#10

#0. d) x·exp(x^2+y^2) = r·cos(θ)·exp(r). Maksimum-værdien: r=4 og θ = 0, giver: 4·1·exp(4^2) = 4*exp(16)=35.554.442.

jeg skulle lige være sikker på en ting. Hvis x*exp(x^2+y^2) så er det lig med r*cos(tetha)*exp(r^2) og ikke exp(r) , ikke ? 

Kan det passe at opgave b) er exp(r^2) og ikke kun exp(r) ? Det giver nemlig en anden resultat og ikke 388. Korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. december 2016 af k0543 (Slettet)

#10

#0. d) x·exp(x^2+y^2) = r·cos(θ)·exp(r). Maksimum-værdien: r=4 og θ = 0, giver: 4·1·exp(4^2) = 4*exp(16)=35.554.442.


Kan du regne ud minimum værdien også ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. december 2016 af Soeffi

#11 Integranden skal være r·exp(r2). #12 Minimum: prøv at undersøge randen på D. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. december 2016 af k0543 (Slettet)

#13
#11 Integranden skal være r·exp(r2). #12 Minimum: prøv at undersøge randen på D. 

er det så \Theta =\piog r=3 til at udregne minimumværdien ? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. december 2016 af Soeffi

#14 Hvad med θ = π og r = 4?

Brugbart svar (0)

Svar #16
11. december 2016 af k0543 (Slettet)

#15
#14 Hvad med ? = p og r = 4?

Det skal man vel sætte ind i r cos(tetha) • exp (r^2) for at udregne minimumværdien ?

Svar #17
12. december 2016 af Eliasz

Nogen der har det endelig svar til opgave b). Og er der nogen der kan forklare opgave d)??


Svar #18
12. december 2016 af Eliasz

SOMEBODYY??


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. december 2016 af k0543 (Slettet)

#18
SOMEBODYY??
Kan du vente til i morgen ?

Brugbart svar (0)

Svar #20
13. december 2016 af Soeffi

#17 Nogen der har det endelig svar til opgave b). 


Skriv et svar til: Hjæælp..! Matematik - Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.