Matematik

Hjælp - Opløs tæller og nævner i faktorer!

04. december 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp 

Opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken

a= x2+9+6x/x2+3x

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2016 af StoreNord

x2+9+6x           er kvadratet på en toledet størrelse.

x2+3x                her kan du sætte x udenfor en parentes.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2016 af FMK

\frac{\left ( x+3 \right )^{2}}{x\left ( x+3 \right )} , nu ses det at nævneren stryger den ene tæller.


Svar #3
04. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

Forstår det ikke helt... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2016 af StoreNord

           er kvadratet på en toledet størrelse

Sæt     x2+9+6x=0        Løs denne ligning med determinant-metoden.

Så ved du at x2+9+6x=(x-x1)(x-x2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2016 af FMK

x2 - hvad skal x ganges med for at få x2 (x*x)
9 - hvilket 2 tal ganget med hinanden giver 9 ( 3*3)
6x - hvilke 2 tal lagt sammen giver 6 (3+3).


Skriv et svar til: Hjælp - Opløs tæller og nævner i faktorer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.