Fysik

Termisk energi

07. december 2016 af VanessaAndersen - Niveau: C-niveau

Hej. 

Du skal opvarme 0,75 L vand i en aluminiumskedel. Kedlen vejer 0,45 kg. Begyndelsestemperaturen af vand og kedel er 12 grader. Kedlen tilføres en elektrisk effekt på 1,8 kW. 

a) beregn den tilførte varmemængde i 1 min.

b) beregn temperaturstigningen af kedel med vand på 1 min. 

c) hvor lang til går der før vandet koger? 

 mit svar:

a) E=P*t = E=1,8kW*1000*60s= 1,08 J 

b) (t2-t1)=q/c*m =  t2-12=1,08J / 4108 j/kg*grader * 0,90 j/kg*grader * 0,45 kg= 12,0 grader 

c) jeg ved ikke hvordan jeg skal løse se, og vil også høre om jeg har regnet rigtigt 

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2016 af peter lind

Divider de 12º op i forskellen mellem kogetemperaturen og starttemperaturen


Skriv et svar til: Termisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.