Kemi

pH beregning hjælp!

07. december 2016 af Niclas95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der opløses 1,00 gram Ba(OH)2 i 100 mL vand.

Hvad bliver pH af opløsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2016 af mathon

Da vandopløseligheden er 4.68 g/100 mL (25 °C)
har du:
                                          [Ba(OH)_2]=\frac{\frac{10{,}0\;g}{171{,}34\;\tfrac{g}{mol}}}{L}=0{,}058\;M

                                          [OH^-]=2\cdot \left [ Ba(OH)_2 \right ]=2\cdot \left (0{,}058\;M \right )=0{,}118\;M

                                          pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] /M\right )=14+\left (\log0{,}118 \right )=13{,}1


Svar #2
07. december 2016 af Niclas95 (Slettet)

Hvorfor skal man gange koncentrationen af Ba(OH)2 med 2 for at få koncentrationen af OH^-? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2016 af mathon

                              Ba(OH)_2\, _{\textit{(s)}}\; \rightarrow \; Ba^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}
                                1\;mol                          1\;mol                 2\;mol

                        


Svar #4
07. december 2016 af Niclas95 (Slettet)

Arh okay det giver mening. Mange tak :)


Skriv et svar til: pH beregning hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.