Matematik

Kvadratsætninger

07. december 2016 af Starley (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj derude, sidder lige og laver en mindre matematik opgave omkring omskrivning ved hjælp af kvadratsætningerne, men er virkelig i tvivl om disse. Er der nogle der muligvis kan forklare mig til noget der kan hjælpe?

Tak på forhånd ;)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2016 af mathon

          \frac{1}{4}x^2+x+1=\left ( \frac{1}{2}x \right )^2+2\cdot \left ( \frac{1}{2}x \right )\cdot 1+1^2=\left (\frac{1}{2}x+1 \right )^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2016 af mathon

          \frac{(a+3)^2-(y-3)^2}{\left ( a+y \right )\left ( a-y+6 \right )}=\frac{(a+3+y-3)\left ( a+3-y+3 \right )}{\left ( a+y \right )\left ( a-y+6 \right )}=

                                      \frac{\left (a+y \right )(a-y+6)}{\left ( a+y \right )\left ( a-y+6 \right )}=1


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.