Matematik

optimering

08. december 2016 af Nielsen203 - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle som kan fortælle mig hvordan jeg kan begynde med opgave b, skal jeg først starte med v=20*b*h/3 

eller o=2*b*h+20*b+20*h

jeg ved at jeg skal isolere h, men hvor skal jeg begynde.

se vedhæftet opgave.

på forhånd tak.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2016 af K90 (Slettet)

Du kan starte med, at benytte at:

V = \frac{20*b*h}{3}

og

V=100 m3

Og dernæst bestemme h udtrykt ved b, som angivet i opgaven.


Svar #2
08. december 2016 af Nielsen203

case: h=15/b ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2016 af K90 (Slettet)

Netop. :)


Svar #4
08. december 2016 af Nielsen203

det er herfra jeg er kommet hvor jeg ikke ved hvor jeg skal gør af med h=15/b

skal h nu indsættes her o=2*b*h+20*b+20*h og =100? dvs. 100= 2*b*(15/b)+20*b+20*(15/b)


Svar #5
08. december 2016 af Nielsen203

det haster


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2016 af K90 (Slettet)

Du er på rette vej, men 100 skal ikke indsættes nogle steder nu.

Det er korrekt, som du gjort, at indsætte udtrykket for h i udtrykket for det ydre areal.
Dvs. du får:

V = 2*b*\frac{15}{b}+20*b+20*\frac{15}{b} (kan eventuelt forkortes)

Nu løses opgaven som en almindelig optimeringsopgave.


Svar #7
08. december 2016 af Nielsen203

jeg fik det forkortet til 20b+30+ 300/b hvor jeg differentieret udtrykket og fik 20-(300/b^2), passer det?

Vedhæftet fil:Udklip2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2016 af K90 (Slettet)

Ja, det er korrekt.

Ved du, hvad du skal gøre herfra?


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.