Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Identitetsdannelse

08. december 2016 af Freia123 (Slettet)

Jeg er ved at skrive en SRP omkring unges identitetsdannelse i det senmoderne samfund. Her har jeg tænkt mig at bruge Goffman, Giddens og Ziehe. Er der nogle der har andre gode idéer, eller nogle specifikke teorier eller begreber fra disse tre? :-)


Svar #2
08. december 2016 af Freia123 (Slettet)

Okay - tusind tak!

Jeg er dog ikke helt sikker på om jeg skal benytte mig af Goffman eller om han er irrelevant i forhold til identitetsdannelsen? Han kommer med nogle begreber jeg kan bruge i min analyse, men jeg ved ikke om 'frontstage'/'backstage' og 'facework' kan kobles til identitetsdannelse?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2016 af KanJegHjælpe (Slettet)

"Goffmans teori er let at tilpasse mange hverdagssituationer, dog er den ligeledes grundet sin enkelthed ikke altid anvendeligt, når de opstillede roller ikke er klare og afgrænsede. Denne problematik viser sig ofte i det senmoderne samfund, da flere roller er blevet mere flygtige; f.eks. er det svært at definere en klar ’kønsrolle’ grundet ligestillingsopmærksomhed, hvormed stereotype forestillinger ikke længere er gældende for flertallet af befolkningen" https://www.ucviden.dk/student-portal/files/28897306/Barnets_identitetsdannelse_n_r_en_prim_r_omsorgsperson_bliver_alvorlig_syg.pdf

Så ham ville jeg nok springe over i forhold til identitetsdannelse. Men det er vel også fint med Giddens, Ziehe, David Reisman og / eller Ulrich Beck.

Her er lige et nyt link istedet for nr. 3:

http://rudar.ruc.dk/bitstream/1800/10006/3/projekt%20opdateret%2042%20færdigt!.pdf


Svar #4
09. december 2016 af Freia123 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Identitetsdannelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.