Kemi

Enthalpi hjælp

08. december 2016 af Niclas95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Beregn standard reaktionsenthalpien, ΔH, for syntese af ammoniak givet ved reaktionsligningen:

N 2  (g) + 3H 2  (g) → 2NH 3  (g)
Der skal udelukkende benyttes standard reaktionsenthalpierne for reaktionerne:

#1        N 2  (g) + O 2  (g) → 2 NO (g),  ΔH1  = 180,8  kJ/mol
#2        H 2  (g) + 1⁄2 O 2 (g) → H 2O (g),  ΔH2  = -241,8  kJ/mol
#3        4 NH 3  (g) + 5 O 2  (g) → 4 NO (g) + 6 H 2O (g),  ΔH3  =  -904,0  kJ/mol


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2016 af ChemistryIsKey

Prøv at find ud af, hvordan du kan sammensætte de tre reaktioner for at få den overordnede reaktion.

Du skal anvende Hess' lov :)


Svar #2
09. december 2016 af Niclas95 (Slettet)

Men det er det jeg er i tvivl om. Har ingen ide til hvordan jeg kan sammensætte reaktionerne :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2016 af ChemistryIsKey

Hvis du nu siger:       Reaktion 1 + 3 x Reaktion 2 - 1/2 x Reaktion 3, så får du den samlede (overordnede reaktion). Dette samme skal du så gøre med Hess' lov (altså med disse koefficienter) :)


Skriv et svar til: Enthalpi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.