Fysik

Hydrogen spekteret

08. december 2016 af gg3600 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle. 

Jeg skal på tirsdag til eksamen i Fysik B. Derfor læser jeg PT op. 

Er der en, som vil kunne forklare mig hydrogenspekteret? 

MVH Gustav Gammeltoft


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2016 af Jerslev

Hvilken del af det?
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2016 af mathon

                \frac{1}{\lambda }=R_{yd}\cdot \left ( \frac{1}{{n_1}^2}- \frac{1}{{n_2}^2} \right )                 n_1<n_2\; \wedge\; n_1,n_2\in \mathbb{N}

               f=c\cdot R_{yd}\cdot \left ( \frac{1}{{n_1}^2}- \frac{1}{{n_2}^2} \right )

               E=h\cdot c\cdot R_{yd}\cdot \left ( \frac{1}{{n_1}^2}- \frac{1}{{n_2}^2} \right )


        R_{yd}=1{,}09737;m^{-1}
        c=2{,}99792\cdot 10^8\;\tfrac{m}{s}
        h=6{,}62607\cdot 10^{-34}\;Js


Skriv et svar til: Hydrogen spekteret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.