Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Sætning om uendelig kvotient række (HJÆLP!) :-/

09. december 2016 af Sarafi93 (Slettet)

Hej alle,

Jeg sidder og skal lave SRP nu, og der er et spørgsmål der lige volder mig lidt vanskeligheder... 
Jeg skal bevise sætningen om uendelig kvotientrække. 

Hvis i vil se det jeg skal bevise, så tjek den vedhæftede PDF-fil. 
Jeg er kun kommet til den grund, at jeg i stedet for ∞ kan skrive n-1, da jeg jo beregner et afsnitssum. Herudover ved jeg, at hvis denne afsnitssum har en grænseværdi for n -> ∞ har summen en grænseværdi, der er den samme som den for afsnitssummet. 

Håber der er en venlig sjæl, der kan hjælpe :) 


Svar #1
09. december 2016 af Sarafi93 (Slettet)

Mig igen,

Tjek b.la. det her billede. Hvordan kan det være, at man lige pludselig kan skrive: lim(sigma-tegn) ved nr. 2 beregning? 

Og hvilken regneregel er det man bruger for grænseværdier?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2016 af peter lind

Der bruges nogle generelle regneregler for grænseværdier

lim an/b  = b-1*lim an   her med b = r-1 og an = rn-1

lim(an+bn) = lim an+lim bn her med an = rn b = -1


Svar #4
09. december 2016 af Sarafi93 (Slettet)

Hej igen,

Jeg takker for svar :)

Hvis du har tid, er det muligt du lige kan beskrive, hvor du bruger regnereglerne henne? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2016 af peter lind

det er hvor der står bruger sætning 6.1 ovenfor


Skriv et svar til: Sætning om uendelig kvotient række (HJÆLP!) :-/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.