Matematik

Optimering 2

09. december 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Optimering2


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2016 af PeterValberg

Indsætter lige din opgave

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2016 af PeterValberg

h + g = 5   ⇒   h = 5 - g

hvilket indsættes i arealformlen:

A=\tfrac12\cdot {\color{Blue} h}\cdot g=\tfrac12\cdot {\color{Blue}(5-g)}\cdot g= -\tfrac12\cdot g^2+\tfrac52=-0,5g^2+2,5

du har nu en funktion, der giver dig trekantens areal som en funktion af grundlinjen g:

A(g)=-0,5g^2+2,5

Bestem A' og løs ligningen A'(x) = 0
det giver dig den optimale værdi for grundlinjen g, hvorved højden h let kan
bestemmes bagefter, da summen af højden og grundlinjen er lig med 5
(du vil opdage, at den optimale værdi for såvel g som h er 2,5)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Optimering 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.