Matematik

Vedhæftet: Uendelig kvotientrække

09. december 2016 af Sarafi93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsan,

Jeg sidder i Matematik og skal bevise sætningen om uendelig kvotientrække, hvilket k ses på det vedhæftede link.

Jeg er kommet frem til følgende:

1. Σ(∞ øverst, i=0 nederst)r^i=1/1-r   <--> Kendt fra bilaget

2. lim(n->∞ nederst)(Σ (n-1 øverst, i=0 nederst)r^1)  <--> Hvorfor skal jeg bruge lim her?

3. lim(n->∞ nederst)(r^n-1/r-1)   <--> Her er det kendt at Σ(n-1 øverst, i=0 nederst)r^i=r^n-1/r-1

4. lim(n->∞ nederst)*(r^n)-1/r-1 <--> Hvordan kan det være lim rykkes op i tælleren?

5. 0-1/r-1 <--> Kendt fra bilaget at lim(n->∞ nederst)(/r/^n)=0    (numeriske værdi af r)

6. 1/1-r  --> Bevist, da jeg har fået højre side af lighedstegnet

Mine spørgsmål fremgår i højre side af hhv. 2 og 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2016 af Soeffi


Svar #2
09. december 2016 af Sarafi93 (Slettet)

Kan kun se det billede jeg har lagt op?


Skriv et svar til: Vedhæftet: Uendelig kvotientrække

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.