Matematik

Tænkeopgave

09. december 2016 af Ole728 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej, håber i kan hjælpe.

I en krukke med bolcher er der mellem 200-400 bolscher.

Hvis 5 børn deler dem er der 2 bolsher tilovers.

vis 6 børn deler dem er der 3 bolsher tilovers

vis 7 børn deler dem er der 4 bolsher tilovers

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2016 af hesch (Slettet)

Hvis 5 børn deler dem er der 2 bolsher tilovers.

Tallet 5 er primfaktor til (x-2), osv.

Så min strøtanke er:

5 * ( 2*3 ) * 7 = (x-2)(x-3)(x-4)


Svar #2
09. december 2016 af Ole728 (Slettet)

Det går ikke op?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2016 af hesch (Slettet)

Nu var det også bare en strøtanke.

Men du kan jo gætte på tallet 207  ( Det har en stump program, jeg har lavet, gættet på ).


Svar #4
09. december 2016 af Ole728 (Slettet)

Tak, 207 var det rigtige svar

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2016 af hesch (Slettet)

Arrh, metoden ( programgætteriet) er snyd.

Men lidt systematik siger ( 1. udsagn ): x = 202, 207, 212, . . . .

2.udsagn: x = 201, 207, 213, . . . .

3. udsagn: x = 200, 207, 214, . . .

Kan du se det?

Det er så lidt besværligt at redegøre for at der ikke findes flere 200 ≤ x ≤ 400.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2016 af Soeffi

#0 Der er en regel i den slags opgaver.

Man har tre indbyrdes primiske tal a, b og c, som ved division op i et tal d giver resterne ra, rb og rc. Om resterne gælder: a - ra = b - rb = c - rc (som her er 3).

Den mindst mulige værdi for d er a·b·c - (a - ra), som her er: 5·6·7 - 3 = 207.  
Det næste tal er så 2·5·6·7 - 3 = 417.

Se evt. https://www.youtube.com/watch?v=pNhkfvZG9qI


Skriv et svar til: Tænkeopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.