Matematik

Erathostenes - JEG FATTER INGEN TING. HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP

10. december 2016 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. 

jeg har som sagt brug for hjælp. opgaverne jeg har brug for hjælp til er opg 1 opg 2 opg 3.

Opgaven er vedhæftet.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2016 af Soeffi

#0. Hvad er dit eget bud?


Svar #2
10. december 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

#1

a) omkreds af en cirkel: 2*r*pi

jeg tænker at man muligvis skal bruge formlen der står ovenover. men ellers ved jeg det ike


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2016 af Soeffi

#2

Der gælder, at den andel af 360º, som vinkel B udgør er lig med den andel af jordens omkreds som 5000 stadier udgør.


Svar #4
10. december 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

okay, så jeg skal sige 360/50=7,5 grader

og hvad skal jeg så derefter. eller er det helt i skoven


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2016 af Soeffi

#4 Du skal sige: 

360º/7,2º = (jordens omkreds)/(5000 stadier) ⇒

50 = jordens omkreds/(5000 stadier) = 250.000 stadier ⇒

250.000·175,5 meter = 43.875.000 meter.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2016 af Soeffi

#5 Rettelse: 

360º/7,2º = (jordens omkreds)/(5000 stadier) ⇒

50 = jordens omkreds/(5000 stadier) = 250.000 stadier ⇒

jordens omkreds = 250.000·175,5 meter = 43.875.000 meter.


Svar #7
11. december 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej soeffi

Tak for hjælpen med denne opgave. jeg har fanget den nu, men i opgave 2 skal jeg nok bruge lidt hjælp igen.

Jeg kender en vinkel på 7.2 grader og en ret vinkel, hvilket siger man at det er en retvinklet trekant. 

Syene står altså vinkelret under solen. Fra alexandria er der 7.2 grader

derfor siger jeg følgende for at bevise at højden fra Syene er 6900 km.

længden mellem de to byer er omregnet i km til 877.5 km.

Sin(7.2)=877.5/højden som er ukendt.

Jeg isolere højden og får dette resultat: 7001.33 km. 

Det er meget tæt på de videnskablige 6900 km, men jeg kan simpelhen ikke se hvad jeg gør forkert.

Håber du kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. december 2016 af Soeffi

#7

Har du lavet en tegning?


Svar #9
12. december 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

Ja, jeg det har jeg.


Skriv et svar til: Erathostenes - JEG FATTER INGEN TING. HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.