Matematik

Bestem monotoniforholdene for f af funktionen

10. december 2016 af niki0543 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave der hedder: 

Bestem monotoniforholdene for f, af funktionen f(x) = x2 - 4x2 + 4x + 5

Jeg har differentierer ligningen, og fået: 

f'(x) = 3x2 - 8x + 4

Herfra er jeg lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre? Skal jeg løse andengradsligningen, eller finde f'(x) = 0? 
Og hvordan gør jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2016 af PeterValberg

Se video nr. 8, 9, 10 og 11 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2016 af JulieW99

Hvis din oprindelige funktion er et 2. grads, vil du få et 1.grads når den er differentieret. Jeg forstår aldeles ikke hvor du får de 3x2 i den differentierede funktion fra, medmindre du har lavet en fejl i den udifferentierede.

- - -

Vh Julie


Svar #3
10. december 2016 af niki0543 (Slettet)

#2

Når man differentierer x3, bliver det til 3x
Hvis det nu fx havde været x4 var det blevet til 4x3


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2016 af JulieW99

Jeg har mat A, kan godt min differentialregning. Du må så have lavet en fejl da du skrev f(x) op, for der er ikke noget x3

- - -

Vh Julie


Svar #5
10. december 2016 af niki0543 (Slettet)

#3

Jeg har set videoerne, men forstår det stadigvæk ikke helt? Skal jeg bruge nulreglen?


Svar #6
11. december 2016 af niki0543 (Slettet)

#4 Sorry, den tager jeg på mig, har lavet en fejl i opskrivningen af f(x). 
Den hedder x3 i stedet for x:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2016 af milleneedshelp1 (Slettet)

#4

Jeg har mat A, kan godt min differentialregning. Du må så have lavet en fejl da du skrev f(x) op, for der er ikke noget x3

Drop disse flabede kommentarer, du gør det gang på gang! Bare fordi du har matematik på A-niveau betyder det vel ikke du kan dit differentialregning -  der er vel andre faktorer, som spiller ind. 


Skriv et svar til: Bestem monotoniforholdene for f af funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.