Programmering

R/ Rstudio: 10000 simulerede udfald

16. december 2016 af Rossa

Hej derude.
Jeg skal lave 10000 simulerede udfald af Y, og dermed skal jeg bestemme gennemsnittet, af de simulerede tal.

Opgaven lyder:

Lav 10000 simulerede udfald af Y . Beregn gennemsnittet af de simulerede tal.

Jeg kan ikke finde ud, hvordan skal jeg lave de 10000 simulerede udfald af Y. Gennemsnitet kan bestemmes ved funktionen "mean".

Here lidt inspiration kode givet: 
U <- **
Y <- rep(NA,10000)
Y[U<0.5] <- **
Y[U>0.5] <- ** 

Vil nogen hjælpe med opgaven?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2016 af Therk

10000 == 1e4

Simulér fra en af de kendte fordelinger med rdist, hvor dist er navnet på fordelingen, fx

Y <- runif(1e4) # standard uniform fordeling
Y <- rnorm(1e4) # standard normalfordeling
Y <- rexp(1e4) # standard exponentialfordeling
Y <- rgamma(1e4,1,1) # gamma fordeling med parametrene 1 og 1
etc.

Simulér fra et sample af tal, fx træk numre fra en bøtte med tilbagelægning

# Sample tallene 1 til 20, 10 000 gange med tilbagelægning
Y <- sample(x = 1:20,size = 1e4,replace = TRUE)

# Samme som herover, men hvor sandsynligheden for at trække 1 er 1/sum(1:20), ssh for 2 er 2/sum(1:20), etc.
Y <- sample(x = 1:20,size = 1e4,replace = TRUE,prob = 1:20)

Der er i R ingen grund til at du initierer din vektor Y med NA's. Det er forhåbentligt ikke kode, som din underviser har foreslået dig.

(Dit spørgsmål har ikke noget med RStudio at gøre)


Skriv et svar til: R/ Rstudio: 10000 simulerede udfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.