Matematik

lineære ligning

19. december 2016 af 1256m (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

på grund af global opvarmning er arealet af området dækket af is i toppen af klmanjaro aftaget nogenlunde lineært fra 12.1 km2 i 112 til 1.9 km2 i 2007

y=ax+b

hvor y er arealet dækket af is i km2, og x er antallet af år sien 1900, der passer med de angivne data

1) i hvilket år var arealet 6km2?

2) hvis modellen gælder i fremtiden, hvornår er isen fuldstændigt forsvundet fra Kilimanjaro? er moddel brugbar derefter?

nogen der kan hjælpe mig med at forstå hvordan man finder variablerne a og b :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2016 af mathon

             y_2-y_1=ax_2+b-(ax_1+b)=a(x_2-x_1)

             1{,}9-12{,}1=a(2007-1900)       hvoraf a beregnes.

b beregnes
af:
             b=y_1-a\cdot x_1=12{,}1-a\cdot 0

     


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2016 af mathon

1)
           y=ax+b

           x=\frac{y-b}{a}

årstallet beregnes.
                                     1900+x
               


Svar #3
21. december 2016 af 1256m (Slettet)

er ikke helt med :/


Skriv et svar til: lineære ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.