Matematik

matematik hjælp haster totalt meget

19. december 2016 af anni0907 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Har problemer med en problemløsningsopgave er der nogen som gider at hjælpe mig?

Et fodboldmål er 7,32 meter bredt 2,44 meter højt. Målene er en omsætning fra engelske mål, hvor målets højde er angivet til 8 engelske fod og målets bredde er angivet til 8 Yard. 

2.1) Vis ved beregning, at en engelske fod er 0.31 M. 

2.2) Find længden af en Yard.

For at få flere scoringer i kampene, har nogen foreslået, at målene gøres større.  Med de nuværende mål er arealet målrammen 7,32  m X 2,44 m. Arealet indenfor målrammen er målets størrelse. 

2.3) Beregn, hvor meget større et ville blive, hvis man øgede bredden med 50cm og højden med 110 cm.

2.4) Giv et forslag til størrelserne på et fodboldmål, som er 25% større end det nuværende. 

I et fodboldnet er maskerne 12 cm*12 cm. Når en bold presses mod en netmaske, ændre masken form til en cirkel med sammen omkreds som et kavdret med siderne 12 cm * 12 cm.

2.5) Hvis ved beregning , at en fodbold med en diameter på 22 cm ikke kan passere netmaskerne.

Håber i vil hjælpe. Vil i være søde at skrive hvordan i regnede det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2016 af sjls

2.1) Forholdet\frac{2.44m}{8fod}=0.31\frac{m}{fod}

2.2) På samme måde som opgave 2.1: \frac{7.32m}{8yard}=...(regn selv)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2016 af sjls

2.3)

Hvis bredden øges med 50 cm og højden med 110 cm, så bliver arealet af målrammen:

A=(7.32m+0.50m)*(2.44m+1.10m)

For at finde ud af, hvor meget større det er ift. arealet før, finder du forholdet mellem det ovenforstående areal og arealet af målrammen til at starte med.

2.4) Beregn 1.25*7.32m*2.44m, og giv et forslag på en bredde og højde, der opfylder dette areal.

2.5) Et kvadrat med siderne 12 cm *12 cm har omkredsen O=12cm*4=48cm, da kvadratet består af 4 sider á 12 cm i længde hver især. En cirkel (som det gås ud fra, fodbolden er) har omkredsen O=2\pi r=... (regn selv ved at indsætte den rigtige radius, og find ud af, om denne omkreds er større end eller mindre end omkredsen af netmasken).


Skriv et svar til: matematik hjælp haster totalt meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.