Kemi

Kemi

20. december 2016 af Teriperry - Niveau: B-niveau
1. Der fremstilles mindst tre pufferopløsninger bestående af ethansyre (eddikesyre) og natriumethanoat. Acetat er et andet navn for CH3COO-. Skriv reaktionsskemaerne for ethansyres reaktion med vand (l) og for natriumethanoats opløsning i vand (ll).
2. Undersøg hvilke R- og S-sætninger der gælder for 0,10m CH3COOH Og for 0,10m CH3COONa og 0,10m HCI og 0,10m NaOH.
3. Udregn de teoretiske pH-værdier før og efter tilsætning af syre eller base. Sammenlign måleresultater med beregnede værdier og kommenter resultaterne.
4. Sammenlign og kommenter de målte værdier med resultaterne fra forsøg A.
5. Kommenter de øvrige resultater.
TUSIIIIIND TAK PÅ FORHÅND:)))

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2016 af mathon

3. 

   Før tilsætning:

   Teoretisk 
                       pH i 0,1 M CH3COOH

                                pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_a-\log(c_s) \right )

   Teoretisk 
                       pH i 0,1 M CH3COONa

                                pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_a+\log(c_b) \right )


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.