Matematik

stamfunktion

21. december 2016 af messk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens
Redegør for begrebet stamfunktion, og brug din viden til at udlede bevægelsesligningerne
for kontant acceleration:

Mit spørgmål er hvordan man kan udlede bevægelesligninger for en konstant accelaration

v(t)=at+v_0 og s(t)=0,5at^2 +v_0t+so

Kan nogle hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2016 af mathon

Når accelerationen er konstanten a,
har man:
                              v=\int a\mathrm{d}t =a t+v_0                                                 hvor v_0 er integrationskonstanten
og
                              s=\int (a t+v_0)\mathrm{d}t =\tfrac{1}{2}at^2+v_0t+s_0                hvor s_0 er integrationskonstanten


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.