Kemi

Isomeri - Kemi hjælp

23. december 2016 af 1999hjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle! Jeg har svært ved at løse en opgave til min næste aflevering. 

Opgave: Navngiv de kemiske forbindelser (A,B,C) (vedhæftet) og angiv deres stereoisomeeriske forhold. Hvilken af forbindelserne er ikke en stereoisomer? Bagrund svaret.

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2016 af Soeffi

Er der en dobbeltbinding mellem de to c-atomer, der indgår i hvert molekyle? Hvis ikke mangler der en binding på hvert c-atom.


Svar #2
23. december 2016 af 1999hjælp (Slettet)

#1

Er der en dobbeltbinding mellem de to c-atomer, der indgår i hvert molekyle? Hvis ikke mangler der en binding på hvert c-atom.

Jeg ved ikke om der mangler noget i den, da det er min lærer som har vedhæftet disse billeder til os :( 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. december 2016 af Soeffi

#2 Forudsat dobbeltbinding:

Br             Br
    \          /
      C = C        (Z)-1,2-dibromethen
   /           \
H              H

Cl             Br
    \          /
      C = C        2-chlor-1,1-dibromethen (ikke stereoisomer, da det ene c-atom har to ens substituenter (Br))
   /           \
H              Br

Br             Br
    \          /
      C = C        (Z)-1-chlor-1,2-dibromethen
   /           \
H              Cl


Svar #4
23. december 2016 af 1999hjælp (Slettet)

#3
#2 Forudsat dobbeltbinding:

Br             Br
    \          /
      C = C        (Z)-1,2-dibromethen
   /           \
H              H

Cl             Br
    \          /
      C = C        2-chlor-1,1-dibromethen (ikke stereoisomer, da det ene c-atom har to ens substituenter (Br))
   /           \
H              Br

Br             Br
    \          /
      C = C        (Z)-1-chlor-1,2-dibromethen
   /           \
H              Cl

Mange tak for hjælpen <3 


Skriv et svar til: Isomeri - Kemi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.