Matematik

Enkelt regnestykkespørgsmål

07. januar 2017 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med denne opgave:

(-5)•42•(-1)

Så skal jeg udregen 42 = 16. Så siger jeg 16•(-1)= -16 og så til sidst siger jeg -16•(-5)= 80

Mit spørgsmål er så: hvorfor skal jeg sige 16•(-1) altså gå til højre og ikke sige 16•(-5) altså gå til venstre og derefter tage resultatet af det og gange det med (-1)?

Håber I forstår hvad jeg mener og kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2017 af sjls

Faktorernes orden er ligegyldig, så begge metoder vil give dig det samme resultat.

Brugbart svar (1)

Svar #2
07. januar 2017 af peter lind

Gange (og også +) er en kommutativ operator, så du kan udregne det i hvilken rækkefølge det nu passer dig bedst.


Svar #3
07. januar 2017 af MMLL13

Det er da også rigtigt. Tusind tak for hjælpen begge.


Skriv et svar til: Enkelt regnestykkespørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.