Kemi

Saltsyre reaktion haster!

07. januar 2017 af Theguyfromskive - Niveau: 10. klasse
H2 + CL2 = 2HCL

hvor meget HCL kan der dannes hvis en blanding af 10,00 gram dihydrogen(H2) og 10,00 gram dichlor(CL2) bringes til at reagere

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2017 af AngelOneOne

Hej Gta2003dani,

Sikkert lidt sent, men her er alligevel svaret.

Beregn først den molære mængde af de to stoffer:

H2 vejer 2,0158 g/mol
Cl2 vejer 70,906 g/mol

HCl vejer 36,4609 g/mol


Det vil sige at der er:

(10,00 g H2 / 2,0158 g/mol) = 4,960 mol hydrogen molekyler
(10,00 g Cl2 / 36,4609 g/mol) = 0,14 mol chlormolekyler

Da H og Cl reagerer et en til en forhold for at danne HCl, kan der altså maksimalt dannes 0,28 mol HCl da:

H2 + Cl2 → 2 HCl

Da vægten af HCl er 36,4609 g/mol og vi har 0,28 mol HCl kan vi altså teoretisk danne (36,4609 g/mol • 0,28 mol) = 1,021 g HCl

/AngelOne

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Saltsyre reaktion haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.