Fysik

Nyttevirkning og oliefyr

07. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg skal bruge hjælp til en opgaven herunder.

Opgaven lyder således:

Øvelse 3.2: oliefyr

I et oliefyr brændes 3,5 L olie med brændværdien 32,3 KJ/kg. oliens massefylde er 0,80 kg/L

a) Beregn massen af den afbrændte olie

b) Beregn den ved forbrændingen frigjorte kemiske energi

En varmemåler viser, at radiotorerne modtager 81 MJ fra oliefyret.

c) Beregn oliefyrets nyttevirkning

P.S Håber at I kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2017 af sjls

a) Brug formlen for densitet \rho =\frac{m}{V}, hvor du i dette tilfælde skal isolere massen: m=0.80\frac{kg}{L}*3.5L

b) Brug formlen for brændværdi E=B*m, så i dette tilfælde: E=32.3\frac{kJ}{kg}*m

c) Brug formlen for nyttevirkning \eta =\frac{E_{nytte}}{E_{tilfoert}}


Svar #2
08. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

okay, men hvordan ved jeg hvad E nytte er og hvad E tilført er


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2017 af sjls

Den nyttiggjorte energi er den, der "kommer ud på den anden side". Det er altså de 81 MJ. Den tilførte energi er den, der regnes i opgave b.

Skriv et svar til: Nyttevirkning og oliefyr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.